Kundvagnen är tom
Boktips från Marknadsplan.com"100 sidor om att lyckas som projektledare"

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du gör kunderna beroende av dig


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Tänk om jag sa till dig att du kunde hitta en leverantör som var smart, motiverad och som alltid levererar kvalitet utan att du behöver ha koll på honom. Alla projekt blir klara i tid och inom budgeten.

Den här leverantören verkar dessutom veta vad du vill ha innan du vet det själv och kommer med smarta förslag hela tiden. Han är också en mästare på att ge dig precis lagom mycket information och tråkar inte ut dig med detaljer. Han har pondus och du ser fram emot att träffa den här personen varje gång.

Vilken dröm!


Om du får fem sekunder på dig att svara – skulle du anlita honom?


...Fem sekunder till: Ser dina kunder dig så här?


Du ser själv var jag vill komma. En mycket större del än vad vi tror i relationen med våra kunder handlar om hur de ser på oss som personer. Om de gillar oss så krävs det enormt mycket för att de ska byta ut oss och våra jobb som säljare handlar ju till stor del om att få kunderna att utveckla ett långvarigt beroende av oss. Eller hur?


Här kommer 7 tips om hur du får kunderna beroende - av dig

1. Visa kunderna att du vet vad de vill nå för mål. Om de känner att deras mål är dina så blir de trygga med dig.

2. Visa dina kunder att du vet vad de har för problem att brottas med. Du gör deras problem till dina och de får hjälp att bära problemet och att lösa det.

3. Välj rätt ingång hela tiden. Om din kund är analytisk – kom med fakta och analys. Om din kund är resultatorienterad – kom med resultatet först. Visa det kunden vill se helt enkelt.

4. Försök att ta bort det kunden ogillar att göra eller hantera från hans/hennes bord. Alla ogillar olika saker och om du blir den som kan ta bort det onda så hjälper du till på ett sätt som andra inte gör. T ex: Du får reda på att din kund måste skriva en veckorapport om projektet ni håller på med och han avskyr att göra det. Erbjud dig att göra det åt honom/henne.

5. Lär dig mer om kundens privata mål och försök att hjälpa honom/henne att komma närmare dem.

6. Lär dig vad din kund föredrar. Gillar han/hon veckomöten eller skrivna rapporter bäst? Föredrar kunden e-postkommunikation eller möte ansikte mot ansikte.

7. Visa ständigt och på olika sätt din kund att deras mål också är ditt och visa de framsteg du gör för att nå kundens mål. Det är viktigt att kunden hela tiden är medveten om vad du gör för dem. Smyg in vad du har gjort för dem i samtal så att de känner hur viktig du är för dem. Räkna inte med att dina kunder upptäcker det av sig själva.

Sveriges snabbaste sätt att skaffa kunder

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


    Marknadsplan.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@marknadsplan.com | Sitemap