Kundvagnen är tom
Boktips från Marknadsplan.com"Konsten att spara pengar i ditt företag"

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur din sajt blir intressant att länka till


Sveriges populäraste tipsbrev om att göra affärer på nätet
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Idag ska vi prata lite mer om länkar - och vad de gör för jobb åt dig i sökmotormarknadsföringen.

Sökmotorernas jobb är ju att leverera relevanta träffar till den som söker efter något hos dem. En av de kriterier de använder för att avgöra hur bra din sajt är kallas länkpopularitet, dvs. om andra gillar din sida så mycket att de vill länka till den, så är det en signal för sökmotorn att dina sida är bra - och då vill sökmotorerna att sidan ska få vara med högt upp bland träffarna för något speciellt sökord. Smart och logiskt.

Och då är förstås frågan: Vad ska du göra för att få andra att länka till dig och vilka ska göra det?


Här kommer några av svaren:

1. Se först till att du har något som någon vill länka till - en informationsrik sida till exempel.

2. Ge dig ut på nätet och leta efter sajter som ligger inom ditt område och kontakta dem. Lägg gärna in en länk till dem först på din sajt så de bli mer benägna att vilja länka tillbaka när du ber om en länk till dig.

3. Se till att rätt sajter länkar till din. Sökmotorerna kategoriserar sajter och de som tillhör samma kategori som din räknas på ett positivt sätt. Det räcker alltså inte med länkar i största allmänhet, det måste vara från rätt ställen och helst sajter som har hög ranking själva. Tjatigt men sant.

4. Se till att de som länkar gör det på rätt sätt. Det är viktigt att de sökord du vill dominera finns med i själva länktexten.

5. Skaffa också en passiv säljare, helt enkelt en text på din sajt där du uppmuntrar besökare att länka till dig.

Där har du lite att bita i - och att jobba med

Så blir du etta på Google - bevisat

Google ♥ Dig

"Vilken fantastisk bok du skrivit. Jag håller på att läsa Google ♥ dig och har bara kommit halvvägs än så länge. Vilken skatt jag håller i. Är så tacksam att du skriver böcker åt oss små och stora företag. Jag blir så inspirerad att ta tag i min webbsida. Önskar jag kunde uttrycka mer i ord hur glad jag är över det värdefulla innehåll som du levererar. Har haft så mycket glädje över alla böcker du skrivit."
Frida, Pärlverkstan

"Boken ger svar på många svåra frågor som jag inte ens visste fanns när det gäller hur nuvarande Google fungerar, vad jag kan (och kanske måste) tänka på när det gäller sökmotoroptimering och hur en hemsida behöver byggas upp för att vara ”någon” i Googles värld. Google blir smartare och "mänskligare", och då måste hemsideinnehållet följa med och matcha detta om min hemsida ska komma med högt uppe i sökresultaten. Har jag nu lärt mig. Jag har läst över 20 böcker från redaktionen.se, och med utgångspunkt från sitt smala perspektiv är nog den här den bästa, när den förklarar en svårbegriplig och föränderlig SEO-verklighet. Tack Stefan!"
Lollo Vestlund

"Som vanligt får man en smäll i ansiktet när man läser era böcker. Jaha, tänker man först, måste jag verkligen. Och sedan händer något magiskt: Man fattar! Och man gör. Och man får resultat. Ännu en fantastisk bok från er. Jag bugar mig."
Elisabeth Karlgren, Stockholm

"Så mycket för så lite pengar. Otroligt. När man först kommer över sitt eget motstånd för förändring så känner man sig plötsligt som kungen av Google. Jag jobbar nu intensivt med att göra de enklaste sakerna först och kommer snart att ge mig på det som tar lite längre tid (att skaffa authorship till exempel). Tack för en superbok."
Lennart i Skövde

"Jag kände mig tvingad att köpa den här boken eftersom man måste hänga med, fast jag egentligen inte ville. Det går ju redan bra. Jag är glad att jag köpte den och fascinerad över att inte medierna skrivit något om den här stora omställningen. Allt har förändrats. Och jag ska med."
Peter T, IT-chef

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Internetaffärer här:

Vill du göra bättre affärer på nätet?
Du får gratis tips som hjälper dig som vill fånga in kunder på nätet, sälja direkt och få koll på det senaste.

Internetaffärer har 27 000 glada läsare som satsar på internet som kanal för sina företag.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av böcker om internet från Bokförlaget Redaktionen.

Kolla här om brevet är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
  Marknadsplan.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@marknadsplan.com | Sitemap