Kundvagnen är tom
Boktips från Marknadsplan.com"345 smarta sätt att skaffa nya kunder"

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Vet du verkligen att din marknadsföringen fungerar som du vill?


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Aj, den där frågan gjorde ont?

Men lugn - här ska du få några snabba verktyg som hjälper dig att utvärdera din marknadsföring så att du inte slänger pengar i sjön.


Så här får du veta om din marknadsföring fungerar:

1. Skapar dina nätverksrelationer möjligheter för dig? Nätverkande handlar ju om att ge snarare än att sälja – eller snarare (bli inte arg nu) – det ska se ut som om du hjälper andra samtidigt som du sprider information om ditt eget företagande. Förlåt cynismen, men har jag inte rätt? För att mäta dina nätverksaktiviteter så måste du hitta sätt att spåra och mäta de förfrågningar som kommer till dig som ett resultat av nätverkande (annars blir det bara tidsslöseri).

2. Titta på din försäljning. Den ska upp rent generellt men var lite försiktig med vad du mäter. En del företag har längre säljcykler än andra. För att mäta korrekt, så måste du också ta med antalet nya kundämnen, eller antalet fler möten du får till – eller antalet debiterbara timmar.

3. Frågar du dina nya kunder var de fick höra talas om ditt företag? De flesta företag ställer inte den livsviktiga frågan och missar viktiga kunskaper om hur och var nya kunder gör sina val. Sluta chansa - börja fråga. När du vet dina nuvarande kunders gemensamma nämnare så pekar den kunskapen ut riktningen till var du ska fortsätta gräva.

4. Fram med miniräknaren. Har din annonsering eller andra aktiviteter någon form av direktrespons, dvs finns det inbyggt i dina annonser att du kan se var kunderna kommer ifrån, vad de svarat på etc. Om inte – försök att göra om materialet så att du kan se vad som fungerar och vad som inte gör det.

5. Får dina marknadsaktiviteter effekten att det blir lättare att sälja det du säljer? För att det ska bli så måste dina aktiviteter/ ditt material göra det här:

* Attrahera rätt kunder.
* Förutse och ta bort eventuella invändningar som dina möjliga kunder kan ha.
* Vara lätta att använda när du träffar en möjlig kund (Lättbegripligt, intressant och presenterat så att den möjliga kunden vill behålla det.
* Vara helt fokuserat på kunden, inte på dig och hur bra du är.

6. Ger din plan ett positivt resultat? Drar det du gör in tillräckligt med pengar för att motivera investeringen? Här gäller det att utvärdera ALLA aktiviteter för sig, inte bara att det fungerar rent allmänt. Din annonsering och din direktreklam drar in pengar, men du kanske märker att direktreklamen verkligen är mätbart bra och annonseringen inte drar som du vill. Då är det såklart bättre att lägga alla pengar på direktreklam istället.

Hur många rätt fick du?

Sveriges snabbaste sätt att skaffa kunder

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
    Marknadsplan.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@marknadsplan.com | Sitemap